Vynikající čokoládový sametový dort

Tak sametový, že se vám bude chtít brečet. A tak čokoládový, že nezůstane jen u toho nutkání.

ČOKOLÁDOVÝ SAMETOVÝ DORT

Tento dort je sametový. Smetanovo sametový. Smetanovo-čokoládovo sametový. Tak sametový, že se vám bude chtít brečet. A tak čokoládový, že nezůstane jen u toho nutkání. Budete brečet, protože tento dort je z jiné planety. Přirovnala bych ho k pařížskému dortu, ale s tím rozdílem, že tento není nahořklý, ale sladký. Základ tvoří vejce ušlehaná s cukrem ve vodní lázni, která se změní v hustou pěnu. Až vychladne, tak do ní zašleháte roztavenou čokoládu a vanilku. Nakonec jen lehce vmícháte čerstvě ušlehanou šlehačku do tuha. Klíčem k tomuto dortu je jeho vychlazení. Pokud spěcháte, mělo by teoreticky 3 až 5 hodin stačit, ale já doporučuji nechat vychladit přes noc. Odměňte se tímto dortem třeba za vánoční nákupy nebo úklid!

Print
čokoládový sametový dort
Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 10 minutes

Yield: 10 – 12

čokoládový sametový dort

Ingredients

na korpus:
310 g kakaových sušenek (např. Derby, Bebe)
100 g másla, rozpuštěného
na náplň:
1 hrnek smetany ke šlehání, vychlazená (31%) (240 ml)
3 vejce
75 g krupicového cukru
2 PL vody
225 g hořké čokolády, rozpuštěné a vychlazené
1 PL vanilkového extraktu
8 PL (113 g) másla, při pokojové teplotě a nakrájené na menší kousky