Hříšný čokoládový dort s čokoládovým krémem

Něco pro opravdové milovníky čokolády.

SUROVINY
na korpus:
  • 250 g dortové mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 80 g kakaa (na pečení nebo holandského)
  • 1 ½ ČL jedlé sody
  • ¾ ČL soli
  • 2 vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 240 ml horké kávy (nebo 2 ČL instantní kávy rozpuštěné ve 240 ml horké vody)
na krém:
  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru
  • 225 g másla, změklého při pokojové teplotě
  • 120 g hořké čokolády, rozpuštěné v mikrovlnné trubě, ale „vychlazené“ při pokojové teplotě, tedy musí být pokojové teploty
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • špetka soli